Tuesday, May 5, 2009

HI Kembali bertemu



Setelah sekian lama menyepi hari ni pak cik kembali dengan berite dan perkembangan terkini..............
sowi lah sebab lam betul tak update blog...sekarang ni sesangat la sibuknye....
tapi pak cik sempat la pergi Kota Kinabalu pada 1 Mei lepas....
ni nak story kat korang pasal Second Cs Gathering untuk team Sabah... pak cik sempat join diorang kat KK hari tu.. memang best gile join team ni.. mereka ni semua very friendly and rasa macam family plak kat situ.... pak cik jumpa kawan baru kat sana....ramai..... organizer pun bagus.. ada mamat dari germany ni yang organize gathering ni untuk kami semua.. tapi sepanjang kat sini belum ada la Local Sabahan Yang organize ganthering.. hope mereka ni akan buat nanti.....
tak tahu la kenapa pak cik suka betul join team CS ni.... mungkin sebab pak cik ni suka berkawan dan pada masa yang sama boleh kenal macam2 orang.....beside boleh improve english pak cik ni yang semakin baik....................................memang amat menyeronokkan bile kenal mereka ni...
harap One day pak cik boleh jadi host gak untuk diorang yang datang ke tempat pak cik.....
Hmmm.. pada sapa2 yang nak join kelab ni boleh register kat www.couchsurfing.com....percuma dan tak yang nak bayar pun....
terima kasih untuk TOBI from Germany, Ana dari RUsia, Fredrick dari France, Kuni Jari Japan And TRee cute Girl fron Beijing China for the nice visit and host the beautiful gathering.... HOPE TO SEE YOU GUYS AGAIN LATER ON THE NEXT GATHERING....adios

5 comments:

Feefay said...

pa benda ba ni sbnrnya?cam best ja..

Kelapa...Pecah said...

ahahhaah.. bukan mcam best tapi memang best...
ahaha ..
couhchsurfing ni sebenarnya satu web site atau komuniti untuk mereka yang suka makan angin atau travel la... especially yang luar negara la...(local also accepted). team CS ni merupakan komuniti yang tolong orang yang travel dengan ajak diorang stay kat rumah kita masa diorang travel.... lain kali kalau kite travel ke negara mereka, mereka aka sediakan tempat tinggal untuk mereka..bukan stakat tu je kite ada komuniti yang besar kat dunia ni.. kat sabah ni ada dua group yang aktif (SABAH & BORNEO ADVENTURE FOREVER...kite juga boleh jumpa ramai kenalan kat sini lah.. improve other language...it was so nice and amazing..ha kalau nak tau lebih lanjut layari laman sesawang www.couchsurfing.com

ruffey said...

menarekk laaa!!!

tp takkan join dlm masa terdekat kott.

takda duit la. heheh

Kelapa...Pecah said...

ha buat encik Rafi yang di sayangi... ahahahahah.......
laman ni tak yah pakai duit pun....
tak semestinya kite travel je sepanjang masa..
sometimes kite dok kat umah je.. kalau ada gathering kita join...beside yang bestnye nak join couchsurfing ni tak perlu kuar duit...FREE..... ahahahahah.. nanti kalau aku pergi rumah kau leh la aku dok kat sane kan.. ahahahah.. ibarat aku request couch dengan kau la kan.. tak pun kite jumpa kat Indon...ahhahahaha.. kau jadi pemandu pelancong... siap aku bawak COMBI n da geng..ahahah

Fayneez said...

best jg ni klo travelling xkuar duit..nnt i p lawat web dia..