Thursday, June 4, 2009

Secebis Pengalaman Siri 2

hai..hoi..hai.. kembali lagi dalam cerita secebis pengalaman...
dulu pak cik cerita kat korang pasal pengalaman pak cik masa 1st time datang sabah untuk belajar...
ni sambungan siri 2 dia...


mana nak mula ni arr...hmmmmm
ok ...ni masa seminggu lepas minggu pengrusan pelajar MPPB yang SIAL....
sakit ati aku pasal minggu pengurusan tu......tambah plak ramai yang plastik haaaa.... harus la aku bengangkan.... ok..ok..
berbalik pada cerita tu .....masa tu kelas pak cik kene handle pameran Yayasan Sabah... perghhhhhh... memang teruk la ka..
dengan semua situasi yang baru nye...dengan tak kenal orang nye terpaksalah handle ahahaha.. tapi sebelum tu pak cik ada la berkenalan dengan classmate yang (pelik)pada mulanya tapi lama2 yang pelik tu la yang VOUGE......ahahahahaha.. lucu..lucu...wakaka
masa perkenalan ngan diorang tu pak cik memang janggal...Si Jepa yang Start yang mula2 berkenalan....wakakak... masa pak cik perkenalkan diri pak cik sebut nama nama penuh..time status tu pak cik tersebut JANDA.. so semua classmate pak cik gelak la..ahaha tersasul plak.....pastu pandai2 la cover......ahahaha... sekali sekala pak cik akan sebut perkataan "yeks" kalau pak cik tak suka bende tu pak cik akan sebut "yeks" tanda protes atau nak muntah...ahahahah so sampai la sekarang diorang gelakkan pak cik yek.....tapi tak pe..ada juga yang dah kene ngan pakcik.. pak cik panggil dia COMBI, ORGANIK, MISS EMO, MAK LONG, KEKEK, BULU BEBEH, APEK, CHE MAS, dan ramai lagi lah... nah amik korang dapat nama glamer sebab panggil aku yek...ahahahaha

sambung pasal pameran YSS tu kan pak cik angkut la barang2 pameran tu dengan geng bas sekolah pak cik (musa, epi, jepa n apek)..barang2 tu pak cik bawak naik HILUX...macam kat indon pak cik rasa...
lepas tu kiterang kene dok kat blakang tu naik HILUX tu sampai kompleks sukan keningau...ahahah
lucu sial sbb tu lah 1st time pak cik naik HILUX macam kat indon..wakakakaka..
apa lagi berposing sakan la kami kat belakang tu.... masa hilux tu brek kepala pak cik terhantuk kat barang kat belakang..sakit siot.....
sampai kat sana kami pasang la sume binatang yang diangkut tu..wakaka
then besoknya pak cik bergaya sakan la pakai vouge2 sebab ada menteri lawat pameran kiterang...ahaha
sebenarnyekan pak cik pun tak tau ape pameran tu and tujuan pameran tu.. yang pak cik tau pak cik exited sebab tengok banyak kraftangan ...sampai keras tangan pak cik menegok..krem lutut2 sebab banyak berdiri.....aduii.. letih la plak kan...........

sampai sini je k ....nanti pak cik sambung lagi..ade kerja nak buat plak tetibe...adui.....
nanti cerita pasal pak cik nyaris mati dalam flight plak......korang tak tau kan pak cik nyaris mati dalam flight masa nak balik KL.......syukur tuhan masih bagi peluang untuk pak cik hidup dan kenal korang........kesan dia sampai sekarang masih ada dalam diri pak cik....sampai sekarang tau....
k.. see you...later..muah..muah..muah..

5 comments:

_Vu-JiE_ said...

miss emo? organik?
sapa?


hahaha aku ingat lagi pameran tu.
tym tu la 1st tym i tumpang van en darus.. hahaha..

fayneez said...

Haha..rs lucu pl bla ingat tym kmurg MPPB dl..hahaha

::culaN:: said...

nyaris maut dalam flight???
wah cerita hanggat tu...

Kelapa...Pecah said...

wah memang Hangat la jugak oilan sampai trauma siap....
losing balancing to walk and got tekanan darah tinggi yang melampau...
sampai sekarang fobia tu masih ada.....

Mohd Firdaus HAS said...

Harus baju import...sori ya tak main barangan buatan tempatan.

Ekkeus Mi.... nah kauuuu