Friday, April 3, 2009

UMpat.....TumpAT...MampaT

hai Kembali lagi bersama pakcik.....
ni cite best lagi Pak cik Bawak dari TImur Leste...ahahahah(sini jee)..pak cik nak ajak korang hayati lirik lagu ni.....walau lagu lama tp penuh dengan maksud.. kalau korang nak dengar pak cik nyanyi live.. jemput le datang bilik pak cik musa..ahahahha..set karaoke bawak sendiri..

Tak Seindah Wajah
( Lakunan Hidup... )

Kusangka aur di pinggir tebing
Kiranya tebu di pinggir bibir
Kusangka jujur pancaran batin
Rupanya palsu penghias zahir

Kukira hati jiwa nurani
Suci seindah wajah terbayang
Kukira puji seikhlas budi
Kulupa lidah tidak bertulang

Di manis gula semut binasa
Kail berduri bersalut umpan
Di manis kata insan terlena
Kerana budi hamba terkorban

( 1 )
Inikah dia lakunan hidup
Di pentas dunia insan berpura
Tipu dan daya pencapai maksud
Budi dan harta merangkum noda

wah.. sampai jiwang pak cik hayati lagu ni... memang mantap la kan.. lagu ni ada kene mengena dengan kes terbaru yang masih panas macam pisang panas la.. tak sampai 24 jam pun...
kalau jual kat tablot mesti laku ni..
adalah sorang mamat P tu... lama betul dia menghilang tp tetiba kemarin dia ada.. ingat ok la kalau dia ada tapi last-last dia buat gosip panas tentang geng pak cik malam tadi.... (Kelas.. tak sayang Mulut betoi.... ) bak kate Tulang Ikan Kewl masuk dulu insuran mulut lezer baru boleh tunjuk otai....
buat P tu.. jaga dalam kain U tu..... kerja kau pun orang lain yang buat tau......(memang PLU)
dah la pergi orang tak kisah.. balik je bawak bala... eeeeeeeee
susah betullll..............................
yang pakcik naik minyak ni pasal dia balik-balik dok mengungkit cite lama.. out of date betul...
ke siaran otak dia ni lari channel.......pakai antena daun getah kot....
hee kalau benda dah lepas tu lepas lah...buat apa ungkit2... bukan nye dia ni baik pONNNNN
eeeeee.............korang bagi tau pak cik apa yang pakcik perlu buat......takkan nak suruh pak cik jadi mona fendi kot.. kannnnnnnnnnnnnnnnnn



5 comments:

~ComeLan~ said...

ak tau sapa yang dimaksudkan itu...
dan berasap jua telinga aku mendengarnya semalam...

kami turut risau akan keadaan ini...

spt berkemungkinan besar bila kamu dah tak de kat sini...
kami bakal menjadi penganti kepada ungkitannya tu...(iskiskisk...risau)

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

tu la pasal kan..
takda insuran mulut laser lagi berani2 mau laser orang lain..
apa dia xtau ka OUM ni suma bayar insuran mulut laser mahal2? hahaha...

mayrish said...

kak yam aku yg ketua insurans mulut laser kn...

Kelapa...Pecah said...

of course la.....
yuran paling mahal kami ambik tau..
bayar ikut bulan mengambang.... caj tambahan belum kira tu..

Musafarudin said...

Hah pakcik, knp den macam tak pernah dengar ja lirik lagu tu?? Hang buat sendiri ka?? Boleh hang mai nyanyi di bilik ak ka hahahahhah