Tuesday, March 31, 2009

Patut Ke zaman Moden Ni ada Masalah Air Lagi



Ni pak cik bengang betul pasal air ni.... tak reti2 ada....
kerajaan bagi juta-juta untuk bangunkan kemudahan korang nak jimat.....
kalau nk jimat pun bertempat la.....
ni nak berak pun kami kene berjimat macam mana....(kang ada yang berak merata-rata korang marah)ahahahahah...
begitulah luahan kaki, mulut semua warga kat tempat Pak cik ni...
memang pak cik bengang la pasal air ni... sepatutnya masalah ni dah lama berakhir...
macam tak logik gak la negeri yang paling banyak menerima hujan dan kadang-kala siap banjir lagi ada masalah bekalan air.. sudah 4 tahun pak cik dok kat sini tapi masalah ni tak pandai2 habis... ade je alasan yang dikeluarkan.... kadang2 tu siap tak bernotis lagi tu... pak cik dah siasat benda ni... mintak maap le kalau pak cik katakan yang masalah air ni datang dari pihaj P.....dalaman sendiri....kalau kerajaan dan bagi juta2 tu terus la buat sesuatu yang boleh atasi masalah ni....bukan guna duit untuk aktiviti merepek.............
pak cik risau gak kalau suatu hari masalah ni masuk dalam newspaper......(.malu dibuatnya......) ahahahha......sapa nak jawab..masing2 sibuk lah nk tuding jari... tp yangpenting masalah ni kene pihak yang berkenaan uruslah dengan baik....
walaupun misi negara supaya berbelanja berhemah tapi dalam pekeliling tak de plak cakap berjimat cermat dan kedekut terlampau..................sama2 samalah kita PK...

kalau KOrang ada idea boleh bagi tau pak cik.. leh pakcik soksek2 kat pihak berkenaan....
ok.. harap korang bersabar.. bak kata khalid al labuan (1500 sebelum posting )ahahahahah

7 comments:

~ComeLan~ said...

Tulah... kalo nak sangat buat Earth Hour pun jan lah sampai menyusahkan kita... kan..kan... (tapi air termasukkah dlm kempen earth hour?? elektrik jak bah kan...he6...)
kalau lah benda ne terjadi sampai ke hujung tahun... naik slim lah semua bakal guru keluaran IP kgu...hehe...

p.s~atau pacik tak bayar bill... hahaha

Kelapa...Pecah said...

ahahaah... nampaknye cik COMELAN ni agak pening2...
earth hour campaign tu tak de kene mengena ngan bekalan air putus...ahahahahaha..anyway credit untuk Comelan Sbb alert ngan Situasi persekitaran n Support Campaign .....tengok acuan yang Baik KANNNNNNNNNNNNNNN..........ahahaha...

pasal bil ni plak pak cik rase pak cik bayar penuh... siap untuk satu sem. kalau lebih bayar tu sedekah la kan...... ahahahah

~ComeLan~ said...

eehhh... kejap...
bila masa pula kita sebut pasal acuan ne...
heheee....

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

haih ntah la apa mau cakap.. bila pihak P suda bising2 teda air naik rumah diorang baru mau amik tindakan.. padahal kita lg sengsara tiada air tp pergi kelas apa semua mau on tym.. dah2 mulai hari ni semua orang sedia bawa baldi keperluan lain semua, ramai2 jalan pegi mandi di sungai pegalan. hahaha..

Mohd Firdaus HAS said...

amboiiiii3X.....ada gak yang sudi singgah blog DIVA Keningau tu yerr.
Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya.
Terima kasih kerana memperkenalkan blog tu.
Terima kasih kerana menyokong menyelamatkan bumi...termasuk menjimatkan penggunaan air di asrama tu. Kelazzzzz gak gosip ko tu....

~call me intan~ said...

huhu.btl tu rosli. knp la msh ada mslh asrama d zaman ini.huk3. sy igtkn sy cuma mengalami mslh air ni d skola menegah sja.x sgk d sni lbh teruk menghadapi.haha. sakit pinggang mengangkat air.duuuuhh!

mayrish said...

itu lah pasal.... mau kena ribut greek kali kedua kew hangsuangggggg!!!!!!!!!!!!